Single split airco

Single split airco

Indien het warm is dan is een airconditioning geen overbodige luxe. We hebben al een aantal warme dagen gehad in Nederland, deze warme dagen zijn heerlijk als u vrij bent, maar als u de hele dag binnen op kantoor of in huis moet zijn is het soms niet aangenaam meer. Vooral op een kantoor is het niet te doen wanneer het buiten erg warm is. Voor zowel de sfeer en het werktempo is het in dat geval beter om een airco aan te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat een temperatuur van 20 graden het beste is voor de productiviteit op de werkvloer. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan!

Wat is een single split airco?

De single split airco is een model dat bestaat uit een unit binnen en buiten. Deze vorm van airconditioning is in verschillende groottes te verkrijgen. U kunt er enkel één ruimte mee verkoelen in huis of op kantoor. Dit komt omdat hij uit één airco unit binnen bestaat. Omdat er verschillende groottes te zijn te verkrijgen, kunt u een kleine, maar ook een grote ruimte verkoelen met dit systeem. Daarbij hebt u ook nog keuze uit de verschillende modellen die u kunt laten installeren.

 

We zochten naar een nieuwe split airconditioning systeem. Goede service bij zowel installatie en het onderhoud van ons aircosysteem! – Familie Damsma.
 

Verschillende modellen

Er zijn verschillende airconditioning modellen mogelijk die u op uw unit buiten kunt aansluiten. Zo zijn er wand- en plafondmodellen. De bekabeling en luchttoevoer kunnen mooi weggewerkt worden in uw plafond of muur. Onder deze modellen die u op uw single split airconditioning kunt aansluiten, zijn er ook nog verschillende uitvoeringen. Deze kiest u naar eigen smaak en budget uit.

Voor- en nadelen van airco

Het grote voordeel van airconditioning is dat u het klimaat in de ruimte zelf kan bepalen, de meeste modellen kunnen namelijk ook warmte afgeven waardoor ze kunnen functioneren als aanvulling op uw verwarming. Daarnaast zijn de nieuwe modellen erg energiezuinig en vreten geen stroom zoals oudere modellen dat wel konden doen, daarbij komt kijken dat de nieuwe varianten ook bijna geen geluid maken. Het is nauwelijks te horen of de airco aan staat, het is alleen goed te voelen. Er zitten echter ook enkele nadelen aan, het is namelijk een hele investering om een single split airco aan te schaffen. Wanneer u met uw bedrijf of uw gezin gaat verhuizen naar een andere woning of gebouw, is het erg lastig om u single split airco mee te nemen.

Alternatieven

Is het een kleine ruimte dat wilt verkoelen, dan kunt u ook kiezen voor een mobiele airco. Deze kunt u meenemen door het huis heen en elke gewenste ruimte verkoelen, mits de ruimte niet te groot is. Het is erg geschikt voor in huis, om uw slaapkamer, woonkamer of de keuken te verkoelen. Hebt u echter een groter systeem nodig omdat u meerdere ruimtes wilt verkoelen, dan is een multi split aircosysteem een goede oplossing. Deze werkt hetzelfde als de single split airconditioning, maar op dit systeem kunnen meerdere apparaten aangesloten worden.

Onderhoud

Natuurlijk moet het systeem af en toe schoongemaakt worden. De buitenkant van de unit binnen kan met een lichtvochtige doek worden gereinigd, de stoffilters kunt u hier ook mee reinigen. Laat echter de vloeistoffen eens in het half jaar vervangen door een erkend bedrijf dat mag werken met deze vloeistoffen. Zo houdt u uw single split unit goed schoon en kan u ook minder snel ziek worden van het systeem, dat bij slecht onderhoud veel stof verspreid waar mensen ziek van kunnen worden of last kunnen krijgen van een allergische reactie.

Single split airco onderhoud