Multi split airco

Multi split airco

Nu we alweer een aantal mooie lente dagen achter de rug hebben, komt de zomer steeds dichterbij. In Nederland zijn de zomers vaak erg benauwd en warm. Op de werkvloer of in huis is het dan erg lekker dat er een stuk verkoeling is. Wilt u airconditioning aanschaffen, dan is het wel aan te raden om het gelijk goed te doen. Wanneer u een kantoor hebt met meerdere ruimtes gekoeld moeten worden, dan is een multi split airco unit aan te bevelen. Dit systeem maakt het namelijk mogelijk om meerdere ruimtes tegelijkertijd te koelen.

Wat is multi split airco?

Het hele systeem bestaat uit een unit buiten waar meerdere units binnen op aangesloten kunnen worden. De verschillende units binnen kunnen allemaal apart geregeld worden met een afstandsbediening. Elke ruimte kan naar eigen wens ingesteld worden. Het is echter ook mogelijk om alle ruimtes te bedienen met een enkele bediening, zo is het hele gebouw ingesteld op één aangename temperatuur.

 

We zochten naar een nieuwe multi split airconditioning systeem. Zeer goede service bij onderhoud van ons aircosysteem! – Familie Geertsma.
 

Verschillende binnen modellen

De modellen van de single split airco zijn het zelfde als dat bij een multi split unit. Er zijn hierbij verschillende modellen voor binnen verkrijgbaar. Zo hebt u keuze uit: Vloermodellen, wandmodellen en plafondmodellen. Per ruimte is het uw eigen keuze welke u wilt laten installeren. De bekabeling van deze wordt mooi weggewerkt in uw plafond of muur.

Functies en eigenschappen

De modellen hebben meerdere functies en eigenschappen. Een unit kan namelijk naast het verkoelen ook verwarmen, zo kan het een ideale aanvullen zijn op uw centrale verwarming. Daarbij komt kijken dat het apparaat ook de luchtvochtigheid kan regelen. De airconditioning modellen zijn erg stil als ze hun werk doen, u zult er tijdens het werken geen last van hebben. Daarnaast neemt een unit steeds minder stroom en zult u daarom geen torenhoge energierekening ontvangen.

Andere modellen

Hebt u niet zoveel verschillende binnenunits nodig, bijvoorbeeld omdat u maar één kantoor of één ruimte hoeft te verkoelen, dan is een single split unit voldoende. Het is het zelfde principe als een multi split unit, alleen hebt u maar één unit. Hebt u geen vast systeem nodig, maar wilt u toch de ruimte verkoeling geven waar u zich bevindt, dan is een mobiele airconditioning iets voor u. Dit is een kleine airconditioning op wielen, deze kunt u in de ruimte neerzetten waar u zich bevindt. Het heeft alleen wel minder koelvermogen dan de vaste units. Het is daarom een geschikt model voor in huis of voor een kleine kantoorruimte.

Onderhoud

Multi split airco onderhoud

Regelmatig onderhoud is van belang, niet alleen voor de werking van het apparaat, maar ook voor uw gezondheid. Op den duur trekt het apparaat veel stof een en zal het stof zich doordat het apparaat de lucht verspreid ook het stof gaan verspreiden. Hierdoor kunt u erg ziek worden, daarom is onderhoud van groot belang. Te veel stof kan de werking van de airconditioning ook gaan beïnvloeden en uiteindelijk ook het energieverbruik. Zelf kunt ook veel doen als het gaat om onderhoud. De roosters van uw airconditioning kunt u met een lichtvochtige doek reinigen, zo kunt u al veel stof verwijderen van het apparaat. Daarnaast moet uw airconditioning ook regelmatig bijgevuld worden met speciaal koelvloeistof. Laat dit alleen doen door een STEK gecertificeerd bedrijf, zij zijn namelijk bevoegd om met deze vloeistof te werken.

Wilt u graag het juiste onderhoud voor uw verkoelingssysteem, dan bent u aan het juiste adres, wij zijn STEK gecertificeerd en voeren regelmatig onderhoud uit bij verschillende klanten. Wilt u graag een multi split airco? Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan voor een aanbod op maat.