Koelinstallatie

Een koelinstallatie zorgt niet alleen voor het koelen van producten, maar zorgt er ook voor dat uw producten langer vers blijven. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van een koelinstallatie voor uw bedrijf, of hebt u vragen over de koeltechniek waar wij gebruik van maken? Neem dan contact op met onze specialisten en bespreek met hen de mogelijkheden voor een koelcel naar uw wensen.

Diverse gebruikers

Vele bloem- en fruitteelt bedrijven maar ook organisaties die werken met levensmiddelenproductie hebben allemaal een goedwerkende koelinstallatie nodig. Ook cateringafdelingen, de keukens van een zorginstelling en restaurants hebben koelcellen met de juiste werking en koeltechniek nodig.

Koelcellen

Koelcellen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Wanneer u op zoek bent naar een standaard koelinstallatie voor een restaurant of zorginstelling, dan kunt u bij de meeste aanbieders direct terecht. Daarnaast is het bij enkele leveranciers mogelijk om een koelcel op maat aan te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koelinstallatie met schuifdeur, vloerloze koelcellen, of een gecombineerde koelcel. Wilt u graag een koelinstallatie op een moeilijk bereikbare locatie laten plaatsen? Vul het contactformulier in en een vakman zal met u in overleg gaan over de diverse mogelijkheden en de kosten die daaraan zijn verbonden.

Meer dan koelen

Wij zorgen wij er niet alleen voor dat uw koeling werkt op basis van de juiste koudetechniek, maar bekijken ook waar de werking van de koelcel verbeterd kan worden, zodat u energiekosten bespaart. Zo is het met de juiste koeltechniek bijvoorbeeld mogelijk om de uitgestoten warmte te hergebruiken in de koelcel. Zo optimaliseert u de werking van de koeling en daarmee tevens uw energiekosten.

Offerte aanvraag

Benieuwd wat wij voor uw organisatie op het vlak van koelinstallatie kunnen betekenen? Hebt u vragen over een mogelijke koudetechniek? Neem dan nu contact met ons op. Wij doen u een voorstel op maat, en stellen we een meerjarenplan op voor uw koeling en de bijbehorende koeltechniek. Uw koelcellen zijn bij ons in de juiste handen.

Contactformulier

Koeltechniek

Wanneer u op zoek bent naar een koelinstallatie, dan is het handig om iets af te weten van de mogelijkheden en werking van de koeltechniek. Over het algemeen wordt de term koeltechniek gebruikt voor elke technische oplossing die wordt toegepast om ruimtes en voorwerpen te koelen. Technisch gezien is dit koelen (door het onttrekken van warmte) op twee verschillende manieren mogelijk:

  • Met gebruik van stoffen met een lagere temperatuur. Denk hierbij aan het koelen door middel van lucht, of een generator in een energiecentrale.
  • Met gebruik van een warmtepomp. Een voorbeeld hiervan is de koeling van een koelkast.

Koeling door middel van een warmtepomp kan dan bovendien weer onder verdeeld worden in diverse methoden. Zo is het mogelijk om te koelen op basis van absorptiekoeling. Dit is een methode die vaak toegepast wordt op plaatsen zonder elektriciteit, of op plekken waarbij de koeling zonder geluid moet gebeuren.

Absorptiekoeling

Absorptiekoeling werkt met behulp van een brandertje, of elektrische weerstand. Een voorbeeld is de werking van een koelkast in een boot. De meest gebruikelijke vorm van koeling is de toepassing van thermodynamische warmtepompen zoals toegepast in de standaard koelkasten. Hierbij wordt de ruimte (kast) gekoeld door middel van de verdamping van en vloeistof. De verdamping van deze vloeistof leidt tot het onttrekken van de verdampingswarmte aan de omgeving.

Momenteel wordt bij menig koeltechniek gebruik gemaakt van koudemiddelen zoals fluorkoolwaterstoffen en alkanen. Bent u benieuwd naar de opties voor de koeltechniek van uw koelinstallatie? Wilt u graag dat de koeltechniek naar uw wensen aangepast wordt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Koelsystemen

Wanneer u als restaurant, fruitteelt bedrijf, of bloemenwinkel op zoek bent naar een goede koelcel, dan dient u op een aantal zaken te letten. Ten eerste moeten een koelinstallatie de juiste afmetingen hebben, en de gewenste temperatuur 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen vasthouden. Een andere voorwaarde voor koelcellen is dat deze direct aangeven wanneer er een storing optreedt, zodat u vergaande problemen kunt voorkomen. In de huidige tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen, is het tevens van belang dat uw koeling zo efficiënt mogelijk werkt. Bij veel bedrijven werkt men daarom met het creëren van modulaire installaties, met gebruik van de nieuwste koudetechniek. Zo bent u verzekerd van een optimale werking tegen zo laag mogelijke prijzen tijdens het verbruik.

koelinstallatie
 

We zochten naar een bedrijf dat verstand heeft van koelinstallatie en koeltechniek, via Airco Bedrijf zijn we in contact gekomen met een specialist, onze dank is groot! – Horecabedrijf ‘het Kroegje’