Mobiele airco

De zomer staat weer voor de deur en dan wordt er altijd volop gestunt met aanbiedingen voor mobiele airco’s. Een mobiele airco is apparaat op wieltjes en is daardoor makkelijk verplaatsbaar. Met behulp van een slang door het raam wordt gezorgd voor de afvoer van warme lucht en wordt zo de ruimte gekoeld. Wilt u meer informatie, hebt u vragen over het bijvullen van het apparaat? Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Voordelen mobiele airco

Deze vorm van airconditioning is verplaatsbaar en kan je daarom op meerdere plaatsen gebruiken. Ga je verhuizen, dan is het zo ingepakt, en sta je bijvoorbeeld heel de zomer met de caravan aan het strand, dan kan je de airco ook in je auto meenemen. Let hierbij wel op de plaatsing van het apparaat in verband met de afvoer van de lucht. De aanschafprijs is bovendien relatief laag, in vergelijking met een vaste airconditioning.

Nadelen mobiele airco

Aan een mobiele airco zitten ook een aantal nadelen, bespreek dan ook met uw aircospecialist waarvoor u de airco wil gaan gebruiken. Wij u hierover uitstekend adviseren. De mobiele airco heeft een hoog energieverbruik en maakt behoorlijk wat lawaai. Daarnaast dient u het apparaat te laten bijvullen. Het bijvullen vereist een vakman, en kan in de kosten oplopen. Ook is het zo dat, omdat de warme lucht met een slang via het raam wordt afgevoerd, er toch ook veel warmte weer naar binnenkomt. De afvoer via een slang vereis bovendien een precieze plaatsing van het apparaat. Wij helpen u graag met de mogelijkheden.

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden van een mobiele airco en wanneer dit een goede mogelijkheid voor u zou zijn? Wilt u graag uw airconditioning laten bijvullen? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kunnen uw vragen beantwoorden en een offerte voor u opstellen.

Mobiele airco zonder afvoerslang

Van veel van onze klanten krijgen wij de vraag naar de mogelijkheden van een mobiele airconditioning zonder afvoer. Dit hebben zij bijvoorbeeld op een afbeelding in een folder gezien. Helaas moeten wij hen dan meedelen dat een mobiel apparaat zonder afvoer niet bestaat. Wel is het een optie om te kiezen voor een mobiele split airconditioning waarbij u de buitenunit direct aan de buitenzijde van het binnendeel plaatst. De afvoer is dan een dunne buis die direct naar buiten gaat. Zo hebt u geen afvoerslang door de kamer. Een andere optie voor een mobiel apparaat zonder afvoerslang is een luchtkoeler. Deze werkt op basis van waterverdamping, waardoor een afvoer niet nodig is. Een luchtkoeler biedt echter veel minder verkoeling dan een gewone airconditioning.

Mobiele split airco

Zoals gezegd is een mobiele airco niet verkrijgbaar zonder slang voor de afvoer, een mobiele split airco vormde hierin dan nog de beste keuze. Daarnaast heeft een split airconditioning nog vele andere voordelen. Zo heeft u bij een mobiele split airco geen last van het lawaai van de ventilator. Het ventilatorgedeelte kunt u namelijk zowel buiten plaatsen als in een andere ruimte. Daarnaast heeft een split unit vaak een hoger rendement. Het is bovendien in een enkel geval mogelijk om meerdere mobiele binnenunits te koppelen aan één ventilator. Hieraan zitten echter wel diverse voorwaarden verbonden. Een split unit heeft iets hogere kosten dan de standaard mobiele airconditioning. De voordelen wegen echter wel op tegen deze kosten. Vraag snel een offerte aan via onze website.

Mobiele airco bijvullen

Om de werking van uw mobiele (split) airco te optimaliseren moet u regelmatig het koelmiddel laten bijvullen. Neem hiervoor contact op met een airconditioning specialist. Met behulp van de juiste gereedschappen heeft hij het bijvullen voor u in korte tijd afgerond, en geniet u snel weer van een uitstekend woonklimaat.

Mobiele airco merken

Wanneer u op zoek bent naar een airconditioning met of zonder slang voor de afvoer, dan is het ten eerste mogelijk om te kijken bij uw lokale bouwmarkt. Hier zijn vaak airco’s verkrijgbaar van het huismerk. Kiest u echter liever voor zekerheid en kwaliteit, dan raden wij aan te kiezen voor een airconditioning van één van de bekendere merken. Bekende merken zijn onder andere:

  • Daikin: Fabrikant Daikin richt zich op efficiëntie, geluidsbeperking en vormgeving. Bent u op zoek naar kwaliteit en design? Kijk dan naar het aanbod van Daikin zoals de Emura lijn.
  • Mitsubishi: Bij Mitsubishi creëert men hoog kwalitatieve airo’s, met name voor voertuigen. Mitsubishi staat bekend om haar aandacht voor duurzaamheid en milieu.
  • Panasonic: Een derde bekend merk is Panasonic. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van producten die de kwaliteit van leven verbetert. De klimaatbeheersing van Panasonic voldoet dan ook aan hoge eisen.
  • Carrier: Eén van de langst bestaande merken op het gebied van airconditioning is Carrier. Dit bedrijf werkt sinds 1902 aan het verkoelen van huizen. De apparaten van Carrier maken altijd gebruik van de nieuwste technieken.
mobiele airco
 

We zochten naar een goed systeem voor mobiele airconditioning. Goede service bij zowel installatie en het onderhoud van ons aircosysteem! – Familie Boersma