Airco aanschaf tips

Een airconditioning aanschaffen kan soms lastig zijn. Hebt u al besloten of u een split airco of een mobiele airco wilt? Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen. Het ene systeem is duurder in aanschaf terwijl de andere meer onderhoud nodig heeft. Wij geven u hieronder een aantal bruikbare tips voor de aanschaf van een airco. Zo kunt u makkelijker een keuze maken.

 

Tip 1. Mobiele airco, split, of stand alone?

Over het algemeen kunt u kiezen tussen twee soorten airco’s. U hebt de keus uit een split airco of een mobiele airco. Een split airco levert uitstekende prestaties maar is iets duurder in de aanschaf dan een mobiele airco. Deze airco bestaat uit twee delen, voor de binnen- en buitenkant. De mobiele airco kost minder en voert de lucht af door een buis. De stand alone airco is een nieuw type dat in ontwikkeling is, de temperatuur wordt geregeld door een binnenunit.

Wist u dat een airco ook gebruikt kan worden voor verwarming? Daar leest u hier meer informatie over.

 

Tip 2. Hoe groot is de ruimte?

Wanneer u een airco wilt uitzoeken is het belangrijk dat u weet hoe groot het vertrek is waar u de airco wilt plaatsen. Voor klein vertrek zal een airco met minder productievermogen voldoen. U kunt ervan uit gaan dat u 40W per m3 nodig heeft.

 

Tip 3. Voordelig tweedehands

www.marktplaats.nl heeft veel aanbod voor tweedehandse airco’s. U kunt door een gebruikte airconditioning aan te schaffen veel bezuinigen op uw aankoop.

 

Tip 4. Let op stroomverbruik

Een spilt airco zal minder elektriciteit verbruiken dan een mobiele airco. U zult een hogere energierekening hebben door een airco te installeren. Een airco verbruikt een heleboel, ga dus na tot welke energieklasse de airco hoort en hoeveel elektriciteit het verbruikt.

 

Tip 5. Warme luchtafvoer via slang

De buis waardoor de warme lucht wordt afgevoerd bij een mobiele airco is meestal kort. Plaats uw mobiele airco daarom niet te ver van een raam of andere opening die u wilt gebruiken voor afvoer van de warme lucht. Tegelijkertijd moet de airco zich dicht bij elektra bevinden.

Contactformulier

We zochten naar een goed systeem voor mobiele airco en kwamen al snel terecht bij Airco Bedrijf. Zowel voor de installatie, het onderhoud als de reparatie van ons aircosysteem krijgen wij hier de beste service! – Familie Damsma.