Airco Onderhoud

Heeft u een (mobiele) airconditioning in uw woning of bedrijfspand? Dan is het aan te raden om het onderhoud periodiek te laten uitvoeren. Airco Bedrijf kan u hierbij uitstekend van dienst zijn. Benieuwd naar wat wij voor u en uw airconditioning qua onderhoud en reparatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laat u voorlichten door één van onze airco specialisten.

Uw voordelen bij airco onderhoud

Het is zeer belangrijk dat u uw installatie door een specialist laat onderhouden. Hiermee verzekert u zichzelf van een goed werkende en veilige airconditioning met als resultaat een langere levensduur. Dubbel voordeel dus! Ook heeft een goedwerkende mobiele airconditioning een gunstig effect op uw energieverbruik. Bij Airco Bedrijf kunt u een contract voor onderhoud en reparatie afsluiten in diverse vormen. Raadpleeg één van onze experts via het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden.

Airco service

Het is relatief eenvoudig om zelf te zorgen voor het onderhoud van uw klimaatbeheersing. Wilt u zichzelf echter verzekeren van een uitstekende werking van het apparaat, dan raden wij aan periodiek contact op te nemen met een vakman die uw mobiele airco van een volledige onderhoud service kan voorzien. Deze service bestaat onder andere uit de controle van alle onderdelen, een eventuele reparatie en het bijvullen van het koelmiddel. Een specialist van onze airco service kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.

Offerte aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor een reparatie of wilt u de mogelijkheden voor een onderhoudscontract voor uw situatie bespreken? Neem dan direct contact op. De bij onze service aangesloten specialisten zullen een op maat gemaakte offerte voor u opstellen en u met advies over reparatie, onderhoud en het vullen van de mobiele airconditioning van dienst kunnen zijn.

Contactformulier

Wanneer moet u de airco vervangen?

Wanneer u een airconditioning hebt aangeschaft van een gerenommeerd merk, dan zal de airco ongeveer tien jaar meegaan, indien u deze tenminste van het juiste onderhoud voorziet. Het kan echter zijn dat uw airco eerder aan vervanging toe is. Bijvoorbeeld wanneer de filters niet meer naar behoren werken, of dat het buitendeel regelmatig in storing raakt. Als de rest van de installatie nog wel op de juiste wijze functioneert, kunt u er ook voor kiezen om enkele onderdelen te vervangen, of een reparatie te laten uitvoeren. Zo bespaart u aardig op de kosten, terwijl het comfort wel stijgt. Hebt u nog een oude airconditioning en overweegt u deze te vervangen? Tegenwoordig is het niet meer toegestaan om een installatie te gebruiken met een chloorhoudend middel. Het is dan ook waarschijnlijk dat u niet alleen uw apparaat, maar ook de leidingen dient te vervangen. Dit komt doordat de restanten van het oude koelmiddel niet samen gaan met de olie uit de huidige varianten.

Mobiele airco onderhoud

Om de werking van uw mobiele airco te optimaliseren is het belangrijk dat u deze van een goed onderhoud en een eventuele reparatie voorziet. Het belangrijkste hierbij is dat u de filters regelmatig reinigt. Afhankelijk van het soort filter dat in de unit zit, dient u deze uit te wassen of af te stoffen. Door de filters regelmatig te reinigen voorkomt u dat er stof en andere ongezonde elementen door de lucht worden geblazen. Hiermee voorkomt u ademhalingsproblemen of allergische reacties bij u zelf en uw huisgenoten. Om dezelfde reden dient u tevens periodiek het hele binnendeel af te stoffen. Een mobiele airco is altijd gekoppeld aan een buitendeel. Het is belangrijk dat de ventilator in het buitendeel niet wordt geblokkeerd door vuil of andere obstakels. Zo zorgt u ervoor dat de ventilator optimaal kan blijven draaien, zonder veel geluidsoverlast of een verhoogd energieverbruik.

Airco vullen

Wanneer u veelvuldig gebruik maakt van uw airconditioning, dan moet u niet vergeten af en toe het koelmiddel bij te (laten) vullen. Uit onderzoek is gebleken dat een auto airconditioning ongeveer 8 procent koudemiddel per jaar verliest, voor airco’s binnenshuis kan dit stijgen tot een gemiddelde van zo’n 15 procent. Het vullen van de klimaatbeheersing is een deel van het onderhoud waarvoor u contact op moet nemen met de lokale airco service. Een vakman kan het apparaat voor u vullen met gebruikmaking van de benodigde gereedschappen, het juiste middel en de adequate technieken. Zo bent u ervan verzekerd dat het vullen van het apparaat op de juiste wijze gebeurt, en dat u na deze service weer geruime tijd van een optimaal woonklimaat kunt genieten.

Airco onderhoud
 

Dankzij het jaarlijkse onderhoud aan onze airconditioning gaat hij nu al bijna 8 jaar mee zonder dure reparaties. Goede service! – Familie de Jong.