Reparatie

Het ministerie van VROM adviseert particulieren en bedrijven minimaal 1 x per jaar airco-onderhoud te laten uitvoeren en, indien nodig, deze te repareren en te reinigen. Dit heeft te maken met het feit dat airco’s milieubelastende koudemiddelen bevatten. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt door de airco service de installatie gecontroleerd op lekkage en werking, en zal men de hele installatie reinigen en inspecteren.

Specialist

Werkt uw airconditioning niet meer goed en vermoedt u dat er een reparatie nodig is? Neem dan contact op met de service van Airco Bedrijf, uw aircospecialist. U kunt bij ons een offerte aanvragen zodat een vakman langs kan komen om de reparatie aan uw airco vakkundig en snel te laten uitvoeren. Het niet tijdig laten repareren van uw airco is niet alleen onveilig, uw energieverbruik zal hieronder ook sterk lijden. Dat zal u merken in de kosten, reparatie is noodzaak!

Airco bijvullen

Naast het standaard onderhoud is het tevens van belang om periodiek het koelmiddel van de klimaatbeheersing bij te vullen. Gemiddeld verliest u zo’n 10-15% van het koelmiddel per jaar. Hoe minder van dit middel, hoe slechter uw airconditioning koelt, en hoe meer slijtage kan optreden. Het bijvullen van het koelmiddel is echter een taak die u niet zelf uit kunt voeren. Stel u hiervoor dan ook in verbinding met een airco service bij u uit de buurt. De specialist kan met behulp van de juiste technieken en materialen de airconditioning openmaken om zo het koelmiddel bij te vullen. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

Werkt uw airco niet meer goed en bent u op zoek naar een airco specialist of airconditioning service waarbij men uw apparaat kan reinigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op via het formulier en één van onze specialisten zal spoedig contact opnemen. Samen met hem kunt u uw vragen over reparatie doornemen en geeft hij u graag een overzicht van de kosten. Behoefte aan een onderhoudscontract? Ook dat kunt u bij ons afsluiten.

Contactformulier

Veelvoorkomende problemen airco’s

Hoewel wij er vanuit gaan dat uw airconditioning over het algemeen naar behoren werkt, kan het zijn dat er af en toe een storing optreedt. Veelvoorkomende problemen bij een airconditioning zijn het optreden van onvoldoende koeling, een verhoogd verbruik van energie en koelmiddel, vervelende bijgeluiden of het naar binnen blazen van een onaangename en muffe geur. Dit laatste kan bovendien leiden tot een allergische reactie bij u of uw huisgenoten. Wanneer deze problemen optreden is het dan ook van groot belang dat u contact opneemt met een airconditioning service. Een vakman kan dan de nodige reparatie uitvoeren, het apparaat reinigen of u tips geven over het onderhoud van de klimaatbeheersing. Wilt u graag meer weten over het benodigde onderhoud? Profiteert u graag van onze service voor onderhoud en reparatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat kunt u zelf doen aan onderhoud?

Enkele onderdelen van het periodiek onderhoud die u sowieso zelf kunt uitvoeren om problemen te voorkomen zijn:

  • Het checken van de buitenunit. Om te voorkomen dat uw airconditioning onnodig veel energie verbruikt, of rare geluiden maakt tijdens het koelen, dient de buitenunit vrij te zijn van vuil, stof en andere obstakels. Controleer dit regelmatig, en maak de unit schoon.
  • Het reinigen van de filters. Hiermee voorkomt u dat er stof en andere vervelende luchtelementen naar binnen wordt geblazen. Reinig de filters door deze af te stoffen of te wassen, afhankelijk van het model.
  • Het reinigen van de binnenunit. Ook dit is van belang, omdat u hiermee eventuele schimmel op het apparaat voor bent.

Kosten airco reparatie

De kosten voor het repareren van een airconditioning kunnen zeer hoog oplopen. Afhankelijk van de reparatie die moet worden uitgevoerd kan dit bedrag verschillen van zo’n 250 tot wel duizenden euro’s. De hoogste kosten ontstaan bij problemen met de ventilator in de buitenunit. Bijvoorbeeld wanneer deze niet meer goed rond draait, of het energieverbruik in hoge mate stijgt. Het repareren van de ventilator is altijd mogelijk, echter bij een oudere airconditioning is het vaak een verstandigere keuze om te kiezen voor een nieuw model. U profiteert dan niet alleen van een hoger rendement, maar ook van de nieuwste technieken die men de afgelopen jaren heeft ontwikkeld op het gebied van koeling, het lawaai van het apparaat en het bereik van de koele lucht. Is een reparatie hard nodig en bent u benieuwd naar de exacte kosten? Een vakman kan binnen korte tijd bij u zijn om de airconditioning te controleren en het benodigde onderhoud en de kosten daarvan te bepalen.

airco reparatie

 

We zochten naar een goede mobiele airconditioning. Goede service bij zowel installatie en het onderhoud van ons aircosysteem! – Familie Damsma